جلبک ها همه جا هستند: مانند حیوانات، ما در همه جا جلبک مشابهی پیدا نمی کنیم. انواع مختلف طی صدها میلیون سال در شرایط بسیار متفاوت توسعه یافته اند.
جلبک دریایی مارمارین میتواند تقریباً تمام محیطهای آبی را مستعمره کنند: از آبهای معدنی تا خالصترین آبها، از یخچالهای طبیعی تا آبهای حرارتی و از قلیاییترین تا اسیدیترین آبها.
آنها می توانند پلانکتونیک (یعنی معلق در آب بدون تحرک) یا اعماق (ثابت یا محکم به پایین) باشند. این واقعیت که آنها ریشه ندارند (جلبک ها به حمایت خود “چسبیده اند”) توانایی آنها را برای تسخیر محیط های جدید و سازگاری با آنها بسیار تسهیل می کند.
بسته به سمت افراطی (ضربه خورده) یا نبودن (آرام) یک محیط آبی، گونه های مختلفی را خواهیم یافت. به همین دلیل است که در ساحلی مانند ساحل Finistère (با مناطق بسیار در معرض موج و جریان و سایر مناطق بسیار سرپوشیده) می توانید انواع بسیار متفاوتی از جلبک ها را در فاصله چند صد متری پیدا کنید.
آنها همچنین به نفع تنوع زیستی با حفاظت از اکوسیستم ها در محیط های آسیب دیده، که توسط موج ها و جریان ها تهدید می شوند، مداخله می کنند.
برخلاف تصور، جلبک ها فقط در آب وجود ندارند. آنها می توانند زمینی، هوایی یا حتی در گیاهان یا حیوانات مانند تنبل و روی آنها رشد کنند!
با این حال، آنها عمدتا در محیط آبی وجود دارند. ما می توانیم 3 ارتفاع از منطقه ساحلی جزر و مدی را که در آن جلبک ها حضور دارند شناسایی کنیم.
سطح جزر و مد پایین جزر و مد بالاجلبک ها گیاه نیستند و از نظر روشی که فتوسنتز آنها انجام می شود، یعنی نحوه تولید مواد آلی از دی اکسید کربن، مواد معدنی و انرژی خورشیدی، با گیاهان زمینی تفاوت دارند.
در یک جلبک، تمام سلول ها یکسان هستند، فقط عملکرد آنها متفاوت است. بر خلاف گیاهان، جلبک ها ریشه، گل یا برگ ندارند (این اصطلاح هنوز معمولاً استفاده می شود اما در واقع “لمبو” است).
جلبکها از آنجایی که ریشه ندارند، نمکهای معدنی را از محل اتصال خود نمیگیرند، بلکه مستقیماً از طریق محیط مایعی که در آن تکامل مییابند، نمکهای معدنی را جذب میکنند. عملکرد آنها کاملاً نمادی از درخت زندگی (کابالا / درخت وارونه) است که خلقت جهان را تداعی می کند.
مرز بین جلبک ها و گیاهان گاهی اوقات از نظر فرهنگی بسیار نازک است، به عنوان مثال خمیر شیشه (عکس) اغلب برای جلبک گرفته می شود زیرا با غذاهای اقیانوسی مرتبط است.
با این حال، این در واقع یک گیاه دریایی با ریشه است. به همین دلیل مهم است که هنگام چیدن آن در سواحل، آن را بریده و پاره نکنید.